Foto: NIBIO Svanhovd
Foto: NIBIO Svanhovd
Foto: Roar Stenbakk

Besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark

Øvre Pasvik nasjonalpark ligger på grensen til Finland og Russland. Nasjonalparken omfatter urskog og våtmarksområder som er en del av den sibirske taigaen. Landskapet består av glisne furuskoger med få og lave høydedrag og mange små vann og myrer. Her kan du blant annet finne over 190 plantearter og området har dessuten et rikt dyre- og fugleliv. Besøkssenteret for parken finner du ved NIBIO Svanhovd, 35 km fra Kirkenes på vei til nasjonalparken. Vi tilbyr også overnatting – les mer om det her.

Hvert år holder Besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark 4-6 åpne foredrag med forskjellige temaer, og hver høst arrangeres en markdag i samarbeid med lokale bønder og 4H. Kommende arrangementer finner du her.

Foto: NIBIO Svanhovd

Besøkssenteret

Besøkssenteret til Øvre Pasvik nasjonalpark er en del av NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi. Her vil du få informasjon om innfallsporter, merkede stier og overnattingsmuligheter i parken. Besøkssenteret tilbyr utstilling, film og ulike aktiviteter i nærområdet. Les mer

 

Naturveiledning og formidling

Besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark tilbyr naturrelatert formidling og naturveiledning for grupper, barnehager og skoleklasser. Naturveiledningen for skoler og barnehager er gratis, og alle oppleggene er laget med utgangspunkt i skolenes læreplaner og dekker undervisningsmål. Les mer

Foto: Morten Günther


Velkommen inn

Besøkssenteret for Øvre Pasvik nasjonalpark ligger på Svanvik. Følg fylkesvei 8850 fra Kirkenes og sørover gjennom Pasvikdalen i ca 35 km. Kirkenes er 2 timers flytur fra Oslo.

Det letteste transportmidlet er å kjøre egen bil eller eventuelt en leiebil. Andre muligheter er Pasvik Taxi, busstransport fra Boreal (snelandia.no) eller sykkel.

Til Kirkenes går det direktefly fra Oslo av både SAS og Norwegian, samt at Widerøe flyr bl.a. direkte fra Tromsø. Hurtigruten anløper Kirkenes regelmessig.

Få informasjon om ulike aktiviteter, opplevelser, overnatting og spisesteder på www.visitkirkenes.info.

Åpningstider og kontaktinformasjon:

Sommer (medio juni- medio august)
Mandag-fredag: 09-20
Lørdag-søndag: 10-18

Vinter (medio august- medio juni)
Mandag-fredag: 09-15
Helg: Etter avtale.

Besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark
NIBIO Svanhovd, Svanhovd 23, 9925 Svanvik

Telefon: 464 13 600
E-post: svanhovd@nibio.no